Generalforsamlingsindkaldelse 2015

GRUNDEJERFORENINGEN NORDMARKEN       19. Marts.2015.
v/Morten Juhl, formand
Kristianiagade 20.  1.sal.th.
DK-2100-København-Ø.

TIL MEDLEMMERNE AF GRUNDEJERFORENINGEN NORDMARKEN

DER INDBYDES TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING FOR 2015

PÅSKELØRDAG  D. 4. APRIL  KL. 10.00

GF  finder sted  i  ” LÆSØ SPISEHUS ”   (tidl. Havnecafeen)  som vi plejer, i  Østerby Havn.

DAGSORDEN:

  1.  Valg af dirigent.
  2. Formandens beretning.
  3. Kassererens fremlæggelse af regnskab for 2014  .
  4. Indkomne forslag fra medlemmer og/eller bestyrelsen.
  5. Godkendelse af budgettet for 2015 , samt fastlæggelse af kontingent og indskud.
  6. Valg af formand og 1 bestyrelsesmedlem.
  7. Valg af 2 bestyrelsessuppleanter.
  8. Valg af revisor og revisorsuppleant.

Vi byder på kaffe/the kringle, og undervejs et par snitter m. øl/vand ,  så derfor ville det være  rart med tilmelding på. tlf.35438313 / 21269525 (formanden) eller på mail: mortenjuhl(snabela)webspeed.dk ,

så der er bord/stole og føde til alle.

På gensyn       mvh   Morten Juhl

GF Referat for 2014

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Nordmarken afholdt den 19. April 2014  i Havnecafeen i Østerby Havn.

Download referatet som PDF

Fra  bestyrelsen var mødt: Morten Juhl(formand), Poul Christensen(kasserer), Birgitte Jepsen, Peter Casparij, Jens Erik Buch-Hansen(bestyrelsesmedlemmer).

Ved generalforsamlingen var  69 medlemmer tilstede.

Dagsorden efter lovene:

  1. Valg af dirigent
  2. Formandens beretning
  3. Kassererens fremlæggelse af regnskab for 2013
  4. Indkomne forslag fra medlemmer og/eller bestyrelsen
  5. Godkendelse af budget for 2014, samt kontingent/indskud
  6. Valg af kasserer og 2 bestyrelsesmedlemmer
  7. Valg af 2 bestyrelsessuppleanter
  8. Valg af revisor og revisorsuppleant
  9. Eventuelt

 

Ad.1. Formanden bød velkommen og som dirigent valgtes foreningens revisor Sven-Aage Sørensen, som konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indvarslet.

Ad.2. Formandens beretning.

Vejen skal kikkes efter, og tromles et par steder, ellers er de fine, og der opfordres til stilfærdig kørsel.

Trappen for enden af Banstensvejen er retableret af NS (Naturstyrelsen)  efter stormen, der tog et stor stykke af klitten. Den helt nye trappe er rykket lidt mod vest, og er rigtig god.

Anderledes ser det ud ved den østlige trappe ud for Banstenen for enden af Jenses Jolle. Trappen er helt væk, og klitten helt lodret, så der må tænkes nyt. Vi har været i kontakt med NS (Naturstyrelsen), som i øjeblikket har en meget anstrængt økonomi bl.a. p.g.a stormen. Det kniber med midlerne, og NS lægger op til et samarbejde, læs: de vil have os til at betale til trappen. Helt grundlæggende er klitten og trappen Staten areal, og dermed NS, som skal udbedre skaderne. Bestyrelsen ville gerne have forsamlingens mandat, til at forhandle en fornuftig løsning på plads, så klitten ikke bliver ødelagt af alternative nedgange. Der blev diskuteret en del, og man enedes om at give bestyrelsen  mandat til et økonomisk tilskud med et max. Bestyrelsen finder det vigtigt, at det er et engangstilfælde, at vi ikke får ejerskab på trappen, og at NS står for fremtidig vedligeholdelse. Men det skal være et krav fra os, at trappen bliver lavet nu.

Efter Ejend. Selskabet 4.5.2004 A/S `konkurs, ligger 11 grunde  på Banstensvejen, i Finansiel Stabilitets regi, fordi de rydder op efter EBH banken. En tvangsauktion vedr. de 11 grunde, blev trukket tilbage, og grundene kan erhverves hos  FS. De sidst handlede tilsvarende grunde i  vores område kostede 110.000 kr. , der er dog ikke forudbetalt tilslutningsafgifter på Banstensvejen!

Formændene for de 7 sommerhusgrundejerforeninger på Læsø mødtes Skærtorsdag, hvor forskelligt af fælles interesse blev drøftet. Man enedes om at rette henvendelse til Færgeselskabet om rabatordningen som reelt er uden værdi for os, til kommunen vedr. affaldsafhentningen, og man diskuterede andre fællessager. Formanden ønskede forsamlingens accept af at bede Læsø Kommune rykke tømning af affald ved husene fra 5/6 til 15/8 hen til  1/7 til 31/8. Altså ikke udvide, men rykke 2 uger , fordi behovet er større i den periode. Det blev vedtaget.

Fra Læsø Kloakservice forelå et tilbud om et abonnement på tanktømning hvert andet år. Årsagen er, at det bliver svært og dyrere at få tømt i sommerperioden, de kommunale rensningsanlæg er overbelastede, så hvis tømningerne fordeles ud over året, kan kapaciteten bedre udnyttes. Hvis ikke tømningerne fordeles, så truer en kommunal pålagt årlig tømning, det kendes fra andre sommerhuskommuner.

Formanden henstillede til sommerhusbeboerne ikke at tænde åben ild af hensyn til brandfaren. Der henvises til Læsø Kommunes regulativ for åben ild og afbrænding:

www.laesoe.dk/gfx/brugerupload/Dokumenter/Godkendt_regulativ_for_afbrænding.pdf

Det er fortsat usikkerhed omkring ejerforholdene, og dermed vedligeholdelsen af grøften langs Jenses Jolles nordlige forløb.

Der skal både oprenses med mellemrum, klippes rabat og gennemløbet i rør skal spules igennem. Vi vil bringe det op for NS, når vi skal snakke om trappens genetablering.

Den oprindelige deklaration, ”Partiel byplanvedtægt nr. 3” for vores område er stadig tinglyst på hver enkelt parcel. Det betyder sandsynligvis, at man juridisk ikke er bundet af den ny områdeplan der blev vedtaget af byrådet 13.juni 2005.

Den gamle deklaration skal aflyses, og den ny tinglyses, ellers står ”Lokalplan 0.1 for sommerhusområder” ikke ved magt.

Da der er stor forskel på reglerne for bebyggelse i de 2 planer, bør Læsø Kommune sørge for en lovliggørelse. Grundejerforeningen vil rette henvendelse til Læsø Kommune herom.

Ad. 3. Det udleverede regnskab blev gennemgået af kasseren og godkendt.

Ad.4.  Ingen forslag.

Ad.5. Budgettet for 2014 blev forelagt og derefter godkendt. Kontingent og indskud er uændret.

Ad.6. Kasserer og 2 bestyrelsesmedlemmer var på valg, om blev genvalgt.

Ad.7. Bestyrelsessuppleanterne Måns Nilsson og Ingelise Clausen blev genvalgt.

Ad.8. Revisor Sven-Aage Sørensen og revisorsuppleant Jens Vasehus, blev ligeledes genvalgt.

Ad.9. Der var intet til eventuelt, da der var blevet debatteret under de enkelte punkter.

 

Dirigenten takkede for god ro og orden, og formanden takkede for dirigentens gode ledelse af Generalforsamlingen.

Formanden bad medlemmerne give besked om ændringer i mail-adresser. Når der er sager af interesse for medlemmerne, vil bestyrelsen sende et nyhedsbrev ud, derfor er det rart med et opdateret medlemsarkiv.

Dagsordenen var herefter udtømt, og Generalforsamlingen forbi, og formanden ønskede god sommer til alle, og på gensyn Påskelørdag d.  4 april 2015 i Læsø Spisehus(Havnecafeen).

 

Bestyrelsen udgøres af:

Morten Juhl                      formand

Poul Christensen              kasserer

Peter Casparij                  bestyrelsesmedlem

Birgitte Jepsen                 bestyrelsesmedlem

Jens Erik Buch-Hansen    bestyrelsesmedlem

 

Referent                                                     dirigent

Jens Erik Buch-Hansen                            Sven-Aage  Sørensen

Referat godkendt af ovenstående personer  5. Maj, og findes underskrevet i foreningens arkiv.

Ordensregler

Det henstilles medlemmerne at respektere følgende:

  • at kvas og grenaffald ikke henlægges eller stakkes på parcellerne af hensyn til brandfaren.
  • at der ikke etableres udvendige belysningsanlæg, udover lyskilder direkte ved/på bygningerne.
  • at der ikke opsættes flagstænger, havenisser, springvand eller lignende udsmykninger, således at området fremstår med sin naturlige vegetation, terræn og beplantning, og ikke ligner en parcelhushave.
  • at evt. beplantning udføres med de naturligt forekommende planter fra området, så området ikke får karakter af hybenrosehave, bambushave eller rhododendronpark. Området er karakteriseret som lynghede, med pil, enebær, birk, asp og fyr.
  • at der ikke henlægges affald ved siden af affaldscontainerne, og at flasker smides i flaskecontaineren. På grundejerforeningens fællesarealer, for enden af vejene eller i rabatterne, må der ikke henlægges affald. Â Rabbatterne slås hvert år med maskine, og parcelejerne har pligt til at beskære bevoksningerne, så maskinen kan komme til.
  • at der ikke henlægges ildelugtende fiske/hummeraffald uindpakket i affaldscontainerne. De tømmes kun een gang om ugen. Tænk på dem der har hus tæt på containerne.
  • at den skiltede maksimale hastighedsgrænse på 30 km/t overholdes.
    at det ikke er tilladt at bruge nogen form for skydevåben, salonrifler, luftgevær eller bue og pil i området, og alle former for jagt er forbudt i hele grundejerforeningens område.

Ordensreglerne er vedtaget med alle stemmer på generalforsamlingen 22.marts.2008.

Vedtægter

Vedtægter for ”Grundejerforeningen Nordmarken”
§ 1.

Navn og hjemsted:

Foreningens navn er ”Grundejerforeningen Nordmarken”,  Læsø Kommune.

 
§  2.

Område og medlemmer:

Foreningen omfatter ejere af de lige numre 2-120 på Banstensvejen, alle numre på følgende veje: Den Store Jolle, Postjollen, Jenses Jolle, Gravens Jolle og Langvarigheden, samt de ulige numre 1-35 på Prof. Johansens vej.

Alle nuværende og fremtidige ejere af matriklerne indenfor foreningens område har i henhold til områdedeklaration, tinglyst de 21. Februar 1978, ret og pligt til at være medlemmer af foreningen.

Ejerskifte skal såvel af den tidligere som den nye ejer skriftligt anmeldes til grundejerforeningen.

 
§ 3.

Formål:

Foreningens formål er at varetage medlemmernes tarv, såvel overfor det offentlige som overfor private i alle spørgsmål af fælles interesse, herunder opfyldelse af de i førnævnte områdedeklaration nævnte forpligtelser og opgaver

Foreningen overtager driften og vedligeholdelsen af fællesarealer og fællesanlæg samt veje og stier indenfor vedtægtens område, i det omfang, disse opgaver ikke varetages af det offentlige.

Foreningen er pligtig efter påkrav at tage skøde på fællesarealer m. v. med der på værende anlæg.

Foreningens bestyrelse skal være berettiget til at udfærdige et ordensreglement. Ordensreglementet, der skal vedtages af en  ordinær generalforsamling med 2/3 majoritet, træder i kraft fra det tidspunkt, det er udsendt til medlemmerne.

 

§ 4.

Generalforsamlingen.

Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed.  Ordinær generalforsamling afholdes hvert år påskelørdag på Læsø. Bestyrelsen meddeler tidspunkt og sted pr. post/hjemmeside. Dagsorden er følgende:

1. Valg af dirigent.

2. Formandens beretning

3. Det reviderede regnskab for det foregående regnskabsår forelægges til godkendelse.

4. Indkomne forslag fra medlemmer og/eller bestyrelsen.

5. Forelæggelse og godkendelse af budget.

6. Valg af bestyrelsesmedlemmer og 2 bestyrelsessuppleanter.

7. Valg af revisor og revisorsuppleant.

8. Eventuelt.

Forslag, der ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling, skal skriftligt være indgivet til formanden senest  1. marts. Kun rettidigt indkomne forslag kan vedtages på generalforsamlingen.

Forslag af større økonomisk betydning for foreningens medlemmer skal angives med deres fulde ordlyd i dagsordenen eller i et medfølgende bilag.

Indvarsling til generalforsamling sker dels via foreningens hjemmeside  www.nordmarken.eu/ dels pr. post til de medlemmer der ikke har adgang til internet., ved udsendelse af dagsorden senest 14 dage før afholdelse.

Enhver lovligt indvarslet generalforsamling er beslutningdygtig uanset de mødtes antal.

Et medlem kan give møde ved befuldmægtiget i henhold til skriftlig fuldmagt. Ingen fuldmægtig kan dog afgive mere end 3 stemmer foruden sin egen.

Beslutninger træffes ved almindelig stemmeflerhed. I tilfælde af stemmelighed foretages fornyet afstemning. Står stemmerne atter lige, bortfalder forslaget.

For hver selvstændig ejendom(excl. fællesarealer) kan der afgives een stemme.

Såfremt et medlem forlanger det, skal afstemningen være skriftlig.

Foreningens sekretær optager referat af generalforsamlingens forløb, og udarbejder et endeligt referat, som er godkendt og underskrevet af dirigent, formand, kasserer og bestyrelsen. Referatet lægges ud på foreningens hjemmeside senest 1 måned efter generalforsamlingen.

 

§ 5.

Ekstraordinær generalforsamling.

Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen skønner det nødvendigt, eller når mindst en femtedel af foreningens medlemmer kræver det skriftligt med opgivelse af dagsorden til formanden.

Indvarsling sker som ved ordinær generalforsamling og senest 30 dage efter anmodning fra en femtedel af foreningens medlemmer er modtaget af bestyrelsen.

 

§ 6.

Bestyrelsen.

Bestyrelsen består af 5 medlemmer, herunder formand og kasserer. Formanden og kassereren vælges direkte af generalforsamlingen. Bestyrelsen konstituerer i øvrigt sig selv.

Bestyrelsen vælger umiddelbart efter generalforsamlingen er sekretær blandt de tre bestyrelsesmedlemmer. Sekretæren udarbejder referater fra de kommende bestyrelsesmøder og den næstkommende generalforsamling.

Bestyrelsen vælges for 2 år ad gangen. Genvalg kan finde sted.  Formanden og 1 bestyr.medlem vælges på de ulige år. Kassereren og 2 bestyr.medlem  vælges de lige år.

På den ordinære generalforsamling vælges 2 bestyrelsessuppleanter, som kan overvære bestyrelsesmøderne, dog uden stemmeret. Såfremt et medlem af bestyrelsen afgår i årets løb, indtræder den suppleant, der har fået det højeste stemmetal. Det nye bestyrelsesmedlem fungerer indtil næste ordinære generalforsamling.

Bestyrelsen varetager foreningens daglige ledelse. Bestyrelsesmøder afholdes så ofte formanden finder det påkrævet, dog mindst to gange årligt, et møde om efteråret og et møde i forbindelse med den ordinære generalforsamling, samt hvis 3 bestyrelsesmedlemmer fremsætter begæring herom.

Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 3 bestyrelsesmedlemmer er til stede. Bestyrelsens beslutninger træffes ved almindelig stemmeflerhed; står stemmerne lige, er formandens stemme afgørende. Over det ved møderne passerede føres en protokol, der på begæring skal oplæses på generalforsamlingen.

Foreningen forligtes overfor trediemand af formanden, respektive fungerende formand i forbindelse med 1 bestyrelsesmedlem.

 

§ 7.

Foreningens midler.

Kassereren modtager alle indbetalinger, afholder alle udgifter og fører foreningens bøger, derunder kassebog og medlemsfortegnelse. Foreningens midler indsættes i bank. Checks og girokort kan kun hæves ved underskrift af formand og kasserer i forening. Den kontante beholdning må ikke overstige kr. 1.000,00.

Bestyrelse og revisor har til enhver tid ret til at forlange foreningens regnskaber, herunder bilag, kontoudtog og kontantbeholdning forevist.

Regnskabsåret er 1/1 – 31/12. Regnskabet skal tilstilles revisor inden 31. Januar og skal i revideret stand være bestyrelsen i hænde senest 28. Februar. Det reviderede regnskab og kommende års budget tilstilles medlemmerne sammen med indkaldelsen til ordinær generalforsamling.

Et udtrådt medlem har ikke krav på tidligere erlagt kontingent eller på foreningens øvrige midler.

 

§ 8.

Indskud og kontingent.

Hvert medlem betaler et indskud, som fastsættes af generalforsamlingen. I første regnskabsår er indskuddet fastsat til 100,00 kr. Ved ejerskifte skal den nye ejer betale nyt indskud inden l måned efter adkomstdokumentets udstedelse. Afgår et medlem ved døden, indtræder arvingerne som medlem uden indskud.

Kontingentet fastsættes af den ordinære generalforsamling for 1 år ad gangen på grundlag af et af bestyrelsen forelagt budget for det pågældende regnskabsår.

Læsø kommune opkræver– for grundejerforeningen– kontingentet sammen med ejendomsskattebetalingerne.

Er kontingent eller andre ydelser ikke betalt inden 3 måneder, skal bestyrelsen for restantens regning lade beløbet med alle påløbne omkostninger gå til inkasso gennem advokat.

I alle tilfælde af sygdom, arbejdsløshed eller lignende kan bestyrelsen efter begæring meddele henstand.

Medlemmerne hæfter ikke for foreningens gæld.

 

§ 9.

Rettigheder og pligter.

For skader som opstår på foreningens ejendom d.v.s. veje, grøfter og fællesarealer i forbindelse med privat byggeri og anlægsarbejde, er skadevolder(bygherren) ansvarlig og erstatningspligtig. Grundejerforeningens bestyrelse afgør skadernes omfang, og pålægger bygherren at udbedre skaderne.

Der må ikke foretages permanent skiltning eller reklamering på de enkelte parceller, eller i fællesarealet.

Rækværker og stakitter må kun opføres i direkte forbindelse med bygninger. Der må ikke hegnes mellem parceller.

Der må på de enkelte parceller ikke permanent opstilles campinvogne ( u.reg. eller reg.), skurvogne, både eller lignende.

I forbindelse med udlejning pålægges det udlejer(ejer af ejendommen) at delagtiggøre lejerne i ordensreglementet for området. Det er vigtigt at lejerne bliver oplyst om den maksimale hastighed på vore veje.

 

§ 10.

Skadesløsholdelse for udgifter.

Ethvert medlem, der repræsenterer foreningen, skal holdes skadesløs for de af ham i den anledning afholdte rimelige udgifter.

 

§ 11.

Vedtagelse og godkendelse af vedtægter.

Ændring af vedtægter kan kun ske på en generalforsamling, hvor 2/3 af medlemmerne er repræsenteret.  2/3 af de fremmødte skal stemme for dette forslag, som skal fremgå af dagsordenen. Såfremt forslaget bortfalder på grund af for ringe fremmøde, kan forslaget med simpelt flertal af de fremmødte besluttes forelagt en ny generalforsamling.

Af indvarslingen til denne skal fremgå forslaget og dettes forgæves behandling. Den ny generalforsamling er da beslutningsdygtig uanset fremmødet, og opnår forslaget herved 2/3 af de nærværende stemmer, er det gyldigt vedtaget.

Foreningens vedtægter og eventuelle ændringer heraf skal for at være gyldige godkendes af Læsø Kommune.

 

Oprindelig vedtaget på stiftende generalforsamling den 25. Maj 1981.

Ændret og moderniseret på hhv.generalforsamling  22.marts 2008 og ekstraordinær generalforsamling  29. April 2008.

 

Godkendt af Læsø Kommune  22.05.2008.